Dier van de week: grote vriendelijke reus Aiko is een fijne gezinshond

Print
Dier van de week: grote vriendelijke reus Aiko is een fijne gezinshond

Aiko.  Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is de 4-jarige reu Aiko aan de beurt, een kruising tussen een mastiff en een herder.

Hoe komt Aiko in het asiel terecht?

„Soms wordt er heel enthousiast aan een pup begonnen, zonder te weten dat de leefomstandigheden er na een paar jaar heel anders uit gaan zien. Als daar dan geen hond meer bij past, moet er gezocht worden naar een nieuw thuis. Omdat dit voor Aiko niet tijdig lukte, is ervoor gekozen om vanuit een voor hem rustige omgeving verder te zoeken.”

Wat weet je over hem?

„Zijn grootte heeft hij van de mastiff, zonder de zware bouw die je bij dit ras ziet. Hij is zacht van karakter en vindt het heerlijk om met andere honden, waarmee het klikt, te spelen en rond te rennen. Ondanks dat je met zijn uitstraling anders zou verwachten is hij niet zo stoer en moet hij in nieuwe situaties eerst even wennen.”

Waar zal Aiko het beste op zijn plaats zijn?

„Door zijn vriendelijke karakter zou hij een prima gezinshond kunnen zijn en een maatje voor een eventueel al aanwezige andere hond. Voor mensen die met respect met hem omgaan is hij een hele trouwe metgezel die graag mee gaat op lange wandelingen. Eenmaal op zijn gemak, kan hij zeker ook een prima waker zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee