Atlete Schippers op 100 meter bij FBK Games in Hengelo

Dafne Schippers vorig jaar in actie tijdens de Olympische Spelen in Tokio. © ANP

Redactie

Dafne Schippers neemt op 6 juni deel aan de FBK Games. De atlete zal op tweede pinksterdag in Hengelo starten op de 100 meter. Het wordt een van haar eerste wedstrijden van het seizoen.

De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter werkt onder haar nieuwe coach Wigert Thunnissen aan een rentree op niveau. De Olympische Spelen van Tokio liepen voor haar uit op een teleurstelling.

Mooie stappen

„Ik heb samen met een nieuw team van krachttrainers en Wigert ongelooflijk hard en in detail gewerkt aan mijn herstel om geleidelijk weer wedstrijdfit te worden. We hebben mooie stappen gemaakt”, laat Schippers via de FBK Games weten. „Ik heb veel zin om weer aan de start in Hengelo te staan. Ik heb zo veel mooie herinneringen aan de FBK Games en het is gewoon lekker om weer voor thuispubliek te lopen. Dat geeft me altijd wat extra’s.”

Wedstrijddirecteur Ellen van Langen is verguld met de komst van Schippers. „Ik ben ontzettend blij dat Dafne opnieuw gekozen heeft voor de FBK Games. Het is even geleden dat de atletiekwereld haar in actie heeft gezien en ik verwacht dan ook een heel enthousiast thuispubliek om Dafne weer te zien schitteren”, aldus Van Langen.

Trekpleister

Schippers is niet de enige trekpleister op de wedstrijd die deel uitmaakt van de wedstrijdencyclus World Athletics Continental Tour Gold. Ook Femke Bol (400 meter horden) en de Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis, de wereldrecordhouder, hebben hun komst naar Hengelo toegezegd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal