FIFA start onderzoek naar Oranje-tegenstander Ecuador

Print
FIFA start onderzoek naar Oranje-tegenstander Ecuador

Byron Castillo (rechts) voor Ecuador in actie in het WK-kwalificatieduel met Argentinië in maart van dit jaar.  Afbeelding: AFP

Wereldvoetbalbond FIFA opent een onderzoek naar aanleiding van een klacht van de Chileense voetbalbond over Ecuador, op het komende WK tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase. Volgens de Chileense bond is rechtsback Byron Castillo, die voor Ecuador uitkwam, geboren in Colombia en is hij drie jaar ouder dan vermeld.

FIFA bevestigt dat de bond de klacht van Chili heeft ontvangen en opent een disciplinair onderzoek naar de mogelijke niet-speelgerechtigheid van Castillo in acht wedstrijden in de kwalificatie voor het WK, dat later dit jaar in Qatar plaatsvindt. Hiervoor hebben ze de voetbalbond van Ecuador uitgenodigd om hun kant van het verhaal te vertellen aan de disciplinaire commissie.

De Chileense bond wil nu dat de uitslagen van die acht duels komen te vervallen en dat Ecuador wordt uitgesloten van het WK. Chili, dat als zevende eindigde in de WK-kwalificatie van Zuid-Amerika, wil de plek van Ecuador op het WK innemen. Ecuador is ingedeeld in een poule met Nederland, Senegal en Qatar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee