Boxershorts, welke modellen zijn er?

 © pexels-photo.

Elke outfit heeft (als het goed is) een basis. De basis is ondergoed. Voor vrouwen is deze al vele jaren in allerlei verschillende soorten maten kleuren en modellen verkrijgbaar. Voor de mannen was er lange tijd erg weinig keuze. Inmiddels is dit niet meer het geval en kunnen ook de heren zelf kiezen wat comfortabel genoeg is.

Twenty Four Webvertising

Herenondergoed mag ook gezien worden en is niet alleen meer puur functioneel. Dit zien we vooral terug in de toename van bijvoorbeeld tanga slips voor mannen.

Er is ondertussen dus genoeg keuze voor iedereen. Iedere man kan het ondergoed vinden wat gewoon het lekkerste zit en ook nog eens goed staat. Er zijn tegenwoordig zelfs zoveel modellen, dat u met de vraag: Boxershorts , welke modellen zijn er? Komt te zitten.

In dit artikel daarom alles over herenondergoed.

Welke soorten ondergoed zijn er voor mannen?Voor mannen kennen we eigenlijk 3 bekende modellen ondergoed. Dit zijn de sportslip, de boxershort en de trunk. Ook zijn er voor heren bikini’s, strings en jockstrap verkrijgbaar maar deze zijn minder populair.

Het comfort gehalte van ondergoed ligt niet alleen het model en de pasvorm. Ook het materiaal waar het ondergoed van gemaakt is speelt een grote rol. Naast het reguliere katoen, worden er ook boxershorts van bamboe gemaakt en is er ook thermo-ondergoed verkrijgbaar.

Wat is een boxershort?De boxer, of boxershort valt ruim en heeft lange pijpen. Per merk verschilt de pijplengte. De pasvorm noemen we ook wel “loose-fit” omdat de boxershort los zit en weinig ondersteuning biedt. We kennen de boxershort sinds de jaren 30 ongeveer en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste modellen als het om herenondergoed draait.

Hiernaast is er ook nog de Boxer-brief. Dit is een boxershort met een aansluitende pasvorm en biedt dus meer ondersteuning. De pijplengte is bij beide modellen gelijk.

Wat is een trunk?De hipster of trunk heeft ook pijpjes maar sluit nauw aan. De pijpen aan de trunk of hipster zijn korter dan de pijpen van een boxershort. De hipster of trunk biedt door zijn pasvorm, veel ondersteuning. In vergelijking met een boxershort valt de tailleband van de trunk iets lager. Door de vele gelijkenissen worden trunks ook wel boxers genoemd.

Wat is een slip?Het ouderwetse mannen ondergoed noemt men dit ook wel. Echter heeft ook dit model in de afgelopen jaren heel wat veranderingen mogen doorstaan. Het is niet alleen nog maar de saaie, soms veel te losse witte slip die we allemaal waarschijnlijk nog wel kennen.

Een slip herkennen we aan het strakke model en het feit dat het model geen pijpen heeft. In plaats hiervan is er een uitsnede op het bovenbeen waardoor een Y-vorm. Slips sluiten zeer nauw aan het lijf, de een vindt dit heerlijk maar de ander houdt van wat meer bewegingsruimte. Wel biedt de slip de meeste ondersteuning van de 3 verschillende besproken modellen.

Wat het beste bij jou past is een kwestie van smaak. Het meest gebruikte mannen ondergoed is de boxershort.