Ajax kampioen: uitzinnige fans vieren feestje in Amsterdam

Print
Ajax kampioen: uitzinnige fans vieren feestje in Amsterdam

Ajax supporters met kampioensschalen. Afbeelding: ANP

Uitzinnige Ajaxfans vieren woensdagavond in Amsterdam dat de club voor de 36e keer kampioen is van Nederland. In de Johan Cruijff Arena werd met 5-0 gewonnen van Heerenveen en met die ruime zege werd ook de landstitel een feit.

„Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen”, klonk het woensdagavond uit de vele volle cafés in de hoofdstad, waar de kampioenswedstrijd door velen werd bekeken. Op het Leidseplein, dat volliep vanuit omliggende straten, kwam een groot feest aan de gang. Er werden vuurwerk en fakkels afgestoken. Ondanks de regen heerste de pret en gooiden mensen de handjes in de lucht.

Lees ook: Ajax verovert 36e landstitel na simpele zege op Heerenveen

Eerder woensdag verzamelden zich supporters op het Leidseplein, dat samen met het Rembrandtplein is aangewezen als veiligheidsrisicogebied, evenals de omgeving van de Johan Cruijff Arena. Dat geldt tot 02.00 uur. Iedereen in die gebieden kan preventief worden gefouilleerd.

Ajax kampioen: uitzinnige fans vieren feestje in Amsterdam
Foto: ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee