Sparta-trainer Steijn gaat aangifte doen na dreigementen

Print
Sparta-trainer Steijn gaat aangifte doen na dreigementen

Sparta-trainer Maurice Steijn.  Afbeelding: ANP

Trainer Maurice Steijn van Sparta gaat bij de politie aangifte doen van bedreigingen. Steijn vertelde bij ESPN dat hij en zijn familieleden zijn bedreigd na het eerste duel tussen NAC en ADO Den Haag (1-2) in de play-offs om promotie/degradatie. Zijn zoon Sem scoorde dinsdagavond in Breda voor ADO en wees daarna voor de tribune met NAC-supporters provocerend op de naam Steijn achterop zijn shirt.

„Dat was toch een superactie? Ik was trots op hem”, zei Steijn, die in juni vorig jaar opstapte als trainer van NAC nadat hij ook al bedreigd zou zijn. De Hagenaar besloot toen om geen aangifte te doen.

Sparta-trainer Steijn gaat aangifte doen na dreigementen
Sem Steijn (links) viert de zege van ADO in de play-offs op zijn oude club NAC uitbundig.  Foto: Getty Images

„Vorig jaar heb ik het gelaten, omdat ik het niet groter wilde maken. Maar vannacht en vanmorgen is weer van alles bij ons binnengekomen aan dreigementen, die vorig jaar toch redelijk gebagatelliseerd werden door NAC-iconen en vooraanstaande journalisten die een NAC-hart hebben. Ik ga nu wel aangifte doen. Want wat vandaag is binnengekomen, ook richting mijn kinderen, dat tart alles. Ik wil alle mensen die vorig jaar hebben meegedaan aan de karaktermoord van mij bedanken dat nu ook mijn kinderen weer volop worden bedreigd”, zei Steijn cynisch.

Sparta versloeg PEC Zwolle met 2-0 en heeft nu in drie wedstrijden onder leiding van Steijn 7 punten gepakt. De Rotterdammers kunnen zich zondag definitief veilig spelen, maar ook rechtstreekse degradatie is nog mogelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee