Limburgse bierbrouwerijen vallen in de prijzen bij Europese biercompetitie

 

 © Gulpener Bierbrouwerij

Gulpen-Wittem/Arcen -

De Hertog Jan Brouwerij uit Arcen heeft tijdens de European Beer Challenge tien medailles gewonnen. De Gulpener Bierbrouwerij wist zeven plakken binnen te slepen. Alfa Bierbrouwerij uit Schinnen moest genoegen nemen met twee gouden medailles.

WijLimburg Rob Buchholz

De juryleden van deze competitie analyseren de inzendingen door blind te proeven. Hierbij worden alle elementen van bier, inclusief uiterlijk, smaakprofiel, aroma’s en structuur meegenomen. Aan de hand van de scores krijgen de beste bieren de European Beer Challenge medaille uitgereikt.

Zeven medailles

Gulpener haalde drie gouden medailles binnen in de categorie International Style Pilsener met het Pilsener en het biologische Ur-Pilsener. Tevens wist Gerardus Tripel een gouden medaille te winnen in de categorie Tripel. Een zilveren medaille won Gulpener met haar nieuwste bier, Oertarwe Blond. Ook Gerardus Dubbel is bekroond met een zilveren plak in de categorie Dubbel. Het brons werd gewonnen in de categorie International Style Pilsener met Château Neubourg en de Gerardus Blond won in de categorie Abbey/Trappist.

Hertog Jan

De Arcense Hertog Jan Brouwerij wist beslag te leggen op tien medailles. Een gouden plak was er voor Bourgondische Chocolade Stout, Grand Prestige (twee keer goud), Dubbel (twee keer goud), Karakter, Lentebock en Hertog Jan Pilsener. Voor de biersoorten Tripel en Weizener was een zilveren medaille weggelegd.

Tenslotte wist de Alfa Bierbrouwerij twee gouden medailles te winnen voor hun International Style Pilsener en het Meibock bier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee