Nieuw platform digitaal erfgoed gemeente Peel en Maas

Nieuw platform digitaal erfgoed gemeente Peel en Maas

Afbeelding: Digitaal erfgoed Peel en Maas.

Panningen -

Het nieuwe digitale erfgoedplatform van PeelenMaasNet is live sinds donderdag 12 mei. Dit platform luistert naar de naam Atlantis en wordt in de erfgoedwereld al vaak gebruikt.

Ook het gemeentearchief van de gemeente Peel en Maas beschikt over dit platform. Hierdoor zijn koppelingen tussen PeelenMaasNet en het gemeentearchief eenvoudiger gerealiseerd.

Alle documenten, afbeeldingen, video’s, persoonsgegevens, kranten, periodieken etc. zijn overgezet naar het nieuwe platform en weer te bekijken en te benutten voor eigen onderzoek.

De zoekfunctie op het nieuwe platform is gewijzigd, door de gebruikersvriendelijkheid van Atlantis zal dit voor niemand problemen opleveren. Het webadres van PeelenMaasNet is ongewijzigd. Nu kunnen nieuwe deelnemers een start maken met het invoeren van hun collectie op PeelenMaasNet en de huidige deelnemers hun collecties weer uitbreiden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee