Ajax stelt Alfred Schreuder aan als opvolger Ten Hag

Print
Ajax stelt Alfred Schreuder aan als opvolger Ten Hag

Afbeelding: ANP / AFP

Ajax heeft Alfred Schreuder aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 49-jarige Barnevelder ondertekende een contract voor twee jaar bij de landskampioen.

Schreuder volgt Erik ten Hag op, die overstapt naar Manchester United. Hij was tussen begin 2018 en de zomer van 2019 assistent van Ten Hag in Amsterdam. Ajax pakte in het seizoen 2018-2019 de dubbel en bereikte de halve finales van de Champions League.

Schreuder werd daarna hoofdtrainer van de Duitse club Hoffenheim, maar moest een jaar later vertrekken. Hij ging vervolgens als assistent van Ronald Koeman mee naar FC Barcelona. Na het ontslag eind vorig jaar van Koeman vertrok ook Schreuder uit Camp Nou. Hij werd begin dit jaar aangesteld bij Club Brugge als opvolger van Philippe Clement. Schreuder koerst met Brugge af op de Belgische titel.

Zijn broer Dick is trainer van PEC Zwolle, dat deze week degradeerde uit de Eredivisie.

‘Geweldige kans’

Schreuder noemt in een door Ajax verspreid persbericht zijn aanstaande functie „eervol en een geweldige kans”. „Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club. Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten. Maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”

In de overeenkomst met Schreuder, die als voetballer actief was voor onder andere RKC, NAC Breda en Feyenoord, is een optie opgenomen voor nog een derde seizoen. Voor zijn eerste periode bij Ajax was hij al een seizoen hoofdtrainer bij FC Twente en assistent bij Hoffenheim.

Lees ook: Kampioen van de armoede? Nee, Ajax is kampioen van de luxe

„Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof”, zegt algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax. „Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven, zowel in de Eredivisie als in de Champions League.”

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Bij Fortuna mochten ze blij zijn dat er niet met beugelflessen Grolsch werd gegooid; dan maar stoppen met bier tappen. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee