Démare pakt tweede Giro-zege op rij na weer perfect voorwerk Sinkeldam

Print
Démare pakt tweede Giro-zege op rij na weer perfect voorwerk Sinkeldam

Arnaud Démare wint weer.  Afbeelding: ANP/HH

De zesde rit in de Giro d’Italia is na een massasprint een prooi geworden voor Arnaud Démare (Groupama-FDJ). Hij versloeg in een spannende sprint Caleb Ewan. Ramon Sinkeldam bereidde de sprint weer perfect voor, voor de Fransman. De Spanjaard Juan Pedro López behoudt de roze leiderstrui.

Het leek op voorhand uitgesloten dat het géén massasprint zou worden, over het voornamelijk vlakke parcours van Palmi naar Scalea, over 192 kilometer.

Zelfs de vluchters hadden er weinig trek in om voor niets weg te rijden. Zo besloten de Nederlanders Bauke Mollema en Pascal Eenkhoorn om een lolletje te trappen en te faken dat ze gingen ontsnappen. Het duo had er in ieder geval veel lol in.

168 kilometer voor de meet bleek er toch nog iemand zin te hebben in een aanval: Diego Rosa. De Italiaan kreeg niemand mee en reed lang alleen voor het peloton uit.

Het peloton had een dagje vrij genomen, want de finish was vrij laat. Wel werd Rosa bijgehaald en dus ging het richting een massasprint. Het was spannend: Ewan of Démare? Het werd laatstgenoemde. Mark Cavendish werd derde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee