Hoorcollege in Bibliocenter Weert over de geschiedenis van steden in Oekraïne

 

 © Bibliocenter Weert

Weert
Silke van Deelen

Rusland deskundige Peter van Nunen vertelt tijdens een hoorcollege over de rijke en veelal tragische geschiedenis van steden in Oekraïne, op 25 mei van 20.00 tot 22.00 uur bij Bibliocenter Weert.

De geschiedenissen van steden in Oekraïne lopen langs grillige lijnen. Oekraïne was deel van het Kievse Roesj, van Polen-Litouwen, van het Russische, het Osmaanse en het Habsburgse Rijk, van de Sovjet-Unie, van nazi-Duitsland en van de landen die uit de puinhoop van de Sovjet-Unie ontstonden. De steden in dit gebied kenden door die voortdurende machtswisselingen en grensverschuivingen een rijke, multiculturele en multireligieuze bevolking, bestaande uit onder anderen Polen, Oekraïners, Russen, Duitsers, Grieken, Albanezen, Armeniërs en Joden. Genoeg stof om een college over te geven, aldus Dr. P.B.M. (Peter) van Nunen.

Dit college is tot stand gekomen in samenwerking met HOVO Limburg. De kosten bedragen voor Bibliocenter leden 10 euro en voor niet-leden 12,50 euro. Inloop is mogelijk vanaf 19.15 uur.

Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/hovo.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee