Agente stelt door politiechef (57) verkracht te zijn

Print
Agente stelt door politiechef (57) verkracht te zijn

Geposeerde foto ter illustratie.   Afbeelding: archief De Limburger

Een agente uit Arnhem heeft bij justitie aangifte gedaan van verkrachting door haar chef. De politiechef zou de politievrouw thuis in haar woning hebben verkracht. Althans dat heeft ze verklaard. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de aangifte. Dat meldt De Gelderlander.

De 57-jarige politiechef, voorheen werkzaam in Apeldoorn, zegt tegenover De Gelderlander dat hij vals wordt beschuldigd. Hij heeft zelf aangifte gedaan tegen haar van smaad, laster en stalking. Ook die aangifte wordt onderzocht. Beide politiemensen zijn voorlopig naar huis gestuurd.

Lees ook: Politie Limburg denkt aan tijdelijke uitbreiding zedenteam

De politie Oost-Nederland zit erg met de kwestie in de maag. Er loopt al maanden binnen de eenheid een intern onderzoek. Dat disciplinaire onderzoek wordt binnen enkele weken afgerond, bevestigt Janny Knol, de hoogste politiebaas van Oost-Nederland.

OM onderzoekt aangifte van agente door chef

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland onderzoekt aangiftes van twee politiemedewerkers, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Gelderlander. Die krant meldt dat een agente uit Arnhem zegt thuis verkracht te zijn door haar chef. De politiechef ontkent en heeft aangifte gedaan van smaad, laster en stalking.

De aangifte van verkrachting en de tegenaangifte heeft het OM in onderzoek. De Gelderlander zag de aangifte van de agente in. Daarin zegt zij maandenlang een affaire te hebben gehad met de politiechef. Twee maanden na het verbreken van de relatie zou zij bij haar thuis in november 2020 door de man zijn verkracht. In april 2021 heeft zij de affaire gemeld aan het integriteitsbureau van de politie en in oktober dat jaar meldde ze de verkrachting bij het team Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK).

De 57-jarige politiechef ontkent de aantijging tegenover de lokale krant en zegt dat hij vals wordt beschuldigd. Daarom heeft hij op zijn beurt aangifte gedaan tegen de vrouw, die eind 2021 korte tijd aangehouden zou zijn, omdat zij zich na het beëindigen van de relatie had misdragen richting de chef. Zij erkent die misdragingen. Beide medewerkers zouden sinds de start van een intern onderzoek maanden geleden thuiszitten.

Politiechef Janny Knol zegt in een reactie de uitkomst van het onderzoek af te wachten. „Zolang een onderzoek loopt zijn het OM en wij zeer terughoudend met het geven van inhoudelijke informatie”, stelt Knol. „Zorgvuldigheid in het onderzoek en in ons contact met en de zorg voor de betrokkenen is onze grootste prioriteit. We wachten de uitkomsten af en nemen op basis daarvan vervolgstappen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee