Dier van de week: energieke Mechelse herder Truus houdt van wandelen, apporteren en haar knuffelbeer

Print
Dier van de week: energieke Mechelse herder Truus houdt van wandelen, apporteren en haar knuffelbeer

Truus.  Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is Truus het dier van de week.

Wie is Truus en waarom zit zij in het asiel?

„Truus is een leuke, grappige en energieke Mechelse herder van één jaar oud. Ze is een teefje en klein van formaat. Ze is als vondeling in de opvang gekomen. Truus is een aantal maanden geleden geplaatst op een boerderij. Helaas bleek ze hier te veel prikkels te ervaren van andere honden uit de omgeving en daarom is ze teruggekomen naar het asiel. Met deze informatie in ons achterhoofd gaan we nu op zoek naar een eigenaar met een tuin die dermate goed afgeschermd is dat ze geen andere honden vanuit de tuin kan zien.”

Hoe is haar karakter?

„Truus onderneemt graag activiteiten met haar eigenaar. Ze gaat graag mee wandelen maar kan ook goed apporteren en ze is dol op een knuffelbeer waar ze mee speelt op ons hondenspeelveld. Een actieve dame dus.”

Zijn er aandachtspunten voor haar nieuwe eigenaar?

„Truus is geen hond voor beginners en kan niet bij andere dieren of bij kinderen geplaatst worden. We zoeken voor haar iemand die ervaring heeft met liefst Mechelse herders, een goed afgesloten en afgeschermde tuin heeft en voldoende tijd heeft om met haar te trainen eventueel met begeleiding van een gedragstherapeut.”

Gun jij Truus een tweede kans? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee