Geyria Barut uit Kerkrade vertegenwoordigt Limburg in landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Print
Geyria Barut uit Kerkrade vertegenwoordigt Limburg in landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Kinderboekenschrijver Jacques Vriens en Geyria Barut.  Afbeelding: Facebookpagina Nationale Voorleeswedstrijd

Kerkrade -

Geyria Barut van basisschool De Veldhof in Kerkrade, staat woensdag 25 mei in de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar voor de 29ste keer plaatsvindt. Als Limburgse winnaar vertegenwoordigt ze die dag in TivoliVredenburg in Utrecht onze provincie.

Basisscholen in Nederland deden opnieuw massaal mee aan de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd voor de groepen 7 en 8. In totaal meldden zich dit jaar 3.239 schoolkampioenen aan, die uit tienduizenden deelnemers werden geselecteerd.

Hieruit kwamen twaalf provinciale winnaars, die als gezegd op 25 mei de degens kruisen. In de finale lezen zij voor een volle zaal een stukje voor uit hun favoriete boek. Daarnaast moeten ze allemaal ‘onvoorbereid voorlezen’ uit een boek dat ze nog niet kennen.

De winnaar wordt naast De Nationale Voorleeskampioen 2022 ook een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. De kampioen krijgt een belangrijke taak bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet erop toe dat het museum leuke activiteiten organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee