Ministerie bevestigt dodelijk ongeluk 31-jarige man op Mallorca

Print
Ministerie bevestigt dodelijk ongeluk 31-jarige man op Mallorca

Ter illustratie: de kliffen van Mallorca.  Afbeelding: ANP

Op Mallorca is donderdag een 31-jarige man uit Arnhem omgekomen bij een ongeval. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt eerdere berichtgeving hierover door een Spaanse nieuwssite.

Een woordvoerder van het ministerie zegt in contact te staan met de familie van het slachtoffer en verleent consulaire bijstand.

De man zou zijn overleden nadat hij van een hoge klif was gesprongen, aldus de Spaanse nieuwssite. Het drama zou zich hebben voltrokken in het zuidwestelijke deel van het eiland. Het slachtoffer zou zijn sprong verkeerd hebben ingeschat en op rotsen zijn terechtgekomen en erna in het water zijn beland. Het drama zou zijn gefilmd door zijn vriendin vanuit een boot.

Het slachtoffer is een voormalige aanvaller van Jong Vitesse. De voetbalclub laat op Twitter weten „het droevige bericht” van zijn overlijden te hebben ontvangen. „We wensen familie en vrienden veel sterkte en kracht toe”, aldus de club. Volgens het AD was het slachtoffer eveneens een lokaal bekende kickbokser in Arnhem.

Lees ook: ‘Nederlandse toerist dood na sprong van klif op Mallorca’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee