Klassiek gitaarconcert door leerlingen Carlo Marchione in Ursulineconvent

Print
Klassiek gitaarconcert door leerlingen Carlo Marchione in Ursulineconvent

Sebastian Swiedrych en Vasileios Poulios.  Afbeelding: Stichting Chrisjteijn

Eijsden -

Klassiek gitaristen Sebastian Swiedrych en Vasileios Poulios geven zondag 15 mei een concert in het Ursulineconvent in Eijsden.

Beide musici zijn leerlingen van gitarist Carlo Marchione, tevens docent aan Conservatorium Maastricht. Op het programma staan werken van onder meer Scarlatti, Coste en Giuliani.

Poulios

„Vassilis Poulios (Griekenland) studeerde klassiek gitaar aan het Pythagoras-conservatorium in Griekenland. Daar behaalde hij zijn diploma met een ‘excellent’ en de eerste prijs. Daarna volgde hij verschillende masterclasses en deed mee aan gitaarcompetities, waar hij diverse eerste prijzen won”, schrijft de organisatie.

Lees ook: Jubilerend Studium Chorale wil groeien, maar heeft te weinig geld

Swiedrych

„Sebastian Swiedrych (Polen/Rusland) studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium in Moskou. Hij gaf verschillende concerten en deed mee aan concoursen in onder andere Zagreb, Moskou, Wenen en Bratislava, waar hij steeds de eerste prijs behaalde.”

Entree: tien euro. Aanvang: 16.00 uur. Adres: Breusterstraat 27 in Eijsden. Reserveren kan via e-mail.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee