‘Lieke Martens van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain’

Print
‘Lieke Martens van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain’

Lieke Martens in het shirt van FC Barcelona.  Afbeelding: ProShots

Lieke Martens uit Nieuw Bergen vertrekt van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Tenminste, dat meldt de Franse krant Le Parisien. Spaanse media nemen het bericht massaal over.

Martens, die recent brak met haar management en nu zichzelf vertegenwoordigt, is bezig aan haar vijfde seizoen in Spaanse dienst. Ze trok in 2017, na haar definitieve doorbraak op het gouden EK in eigen land, naar Catalonië.

Met Barça hengelde ze recent de derde landstitel op een rij binnen. De ploeg is dit seizoen een klasse apart in de Primera División Femeni. Alle 29 duels werden tot dusver winnend afgesloten, met 157 doelpunten voor en slechts tien tegentreffers. Martens kwam tot op heden tot 27 wedstrijden, waarin ze 20 doelpunten maakte.

Champions League

Vorig jaar hielp Martens haar club mede aan de eerste Europese prijs ooit. In de finale van de Champions League tegen Chelsea bereidde ze een van de treffers voor: 4-0. Op 21 mei gaat Barcelona tegen Olympique Lyon, dat PSG uitschakelde, op voor titelprolongatie. Het is nog onduidelijk of Martens kan meespelen. De aanvalster is herstellende van hamstringblessure. Deze week hervatte ze de groepstraining.

Lees ook: Eindelijk goed nieuws voor Lieke Martens

Martens is, mits fit, een vaste basisklant bij de Oranje Leeuwinnen, die komende zomer in Engeland hopen de Europese titel van 2017 te prolongeren.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-05-12 Komt Dat Schot. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee