Zesde editie CantaRode Internationaal Koorfestival van 26 tot en met 29 mei

Print
Zesde editie CantaRode Internationaal Koorfestival van 26 tot en met 29 mei

Chamber Choir Flanders uit België.   Afbeelding: Tom Broekmans

Kerkrade -

Tijdens de zesde editie van koorfestival CantaRode, dat van donderdag 26 tot en zondag 29 mei plaatsvindt in theater Kerkrade, treden zeven vermaarde internationale topkoren voor het voetlicht.

Het hart van CantaRode Internationaal Koorfestival is een competitie tussen de koren. Zij gaan muzikaal de strijd met elkaar aan en worden beoordeeld door een onafhankelijke, internationale jury.

Er zijn twee competitierondes. In eerste ronde laten de koren een werk horen uit de periode renaissance/barok, uit de romantiek en een uit de 20ste/21ste eeuw, plus een werk van een componist uit het land van herkomst. Tijdens de tweede ronde voert elk koor een werk naar eigen keuze uit.

Het programma vermeldt daarnaast een meezingproject, regioconcerten, een sing-along, de masterclass ‘Conductors meet the Jury’ en de afsluiting van het festival door vocaal ensemble Singer Pur. Ook in de abdij van Rolduc en Landgraaf, Beek en Wittem staan verschillende activiteiten geprogrammeerd.

De deelnemende koren zijn: Chervoni Korali (Nederland / Oekraïne) , Kamerkoor Furiant (België), Chamber Choir Ipavska (Slovenië), Chamber Choir Flanders (België), Chamber Choir K.O.O.R. (Estland), Kamerkoor Giocoso (Weert) en Al Scalpella (Zweden).

Singer Pur sluit op zondag 29 mei het festival af. Dit sextet met een ongebruikelijke combinatie van stemmen (een sopraan, drie tenoren, een bariton en een bas) zingt a capella. Het repertoire van Singer Pur kent geen stilistische beperkingen en omvat alles wat uitvoerbaar is door stemmen.

Informatie over het CantaRode Internationaal Koorfestival is te vinden op www.cantarode.nl. Tickets voor het festival zijn onder andere te koop via www.plt.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee