Coalitie Horst aan de Maas gaat de komende vier jaar door

Print
Coalitie Horst aan de Maas gaat de komende vier jaar door

Het gemeentehuis in Horst.  Afbeelding: Stefan Koopmans

Horst aan de Maas -

De ‘oude’ coalitie in Horst aan de Maas gaat de komende vier jaar door. Het CDA, Essentie, D66-Groen Links en PvdA leggen een concept-hoofdlijnenakkoord voor aan de gemeenteraad.

Het akkoord is samen met informateur Theo Camps opgesteld en draagt de titel ‘Horst aan de Maas in balans; voor deze en toekomstige generaties.’

Lees ook: Theo Camps, hoogleraar organisatie- en bestuurskunde, bekijkt of tweede ronde voor oude Horster coalitie mogelijk is

‘Harde noten’

Om het akkoord te kunnen smeden, moesten volgens de collegevormende partijen enkele ‘harde noten’ worden gekraakt. De partijen geven aan voor uitdagingen te staan. Er zijn afspraken gemaakt om bedrijventerreinen nieuw leven in te blazen, geen logistiek meer toe te voegen en het sociaal domein aan te pakken. Op een aantal onderwerpen wordt de koers van de afgelopen coalitieperiode voortgezet.

Inhoudelijke behandeling

Het akkoord staat 17 mei op de agenda voor de inhoudelijke behandeling in de gemeenteraad. De uitkomst van de debatten word verwerkt in een definitief akkoord, waarover de raad op 24 mei stemt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee