Meerdaagse training ‘Omgaan met dementie’ voor vrijwilligers in Weert en Nederweert

 

 © Punt Welzijn

Weert / Nederweert
Silke van Deelen

Voor (toekomstige) vrijwilligers uit de gemeente Weert en Nederweert vindt op donderdag 2, 9 én 16 juni de gratis training ‘Omgaan met dementie’ plaats in Weert.

De training bestaande uit drie dagdelen wordt georganiseerd door Punt Welzijn in samenwerking met Hulp bij Dementie en MET ggz de gratis training ‘Omgaan met dementie’. De training is bedoeld voor vrijwilligers die betrokken zijn bij personen met de ziekte dementie, zoals dementiemaatjes. Maar ook voor inwoners die interesse hebben om (dementie) vrijwilliger te worden.

In de training leren de deelnemers meer over de verschillende vormen van dementie en hoe ze om kunnen gaan met mensen met deze ziekte. Ook wordt er ingegaan op de rol van mantelzorgers en de invloed die dementie op hun leven kan hebben. Na de training zijn de deelnemers goed toegerust op vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld als dementiemaatje bij Punt Welzijn.

De training vindt plaats op donderdag 2, 9 én 16 juni. Telkens van 15.00 tot 17.00 uur in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert.

Meer informatie of aanmelden via www.puntwelzijn.nl onder ‘activiteiten’, tel. 0495-697900 of e-mail mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee