‘Quincy Promes ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld’

Print
‘Quincy Promes ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld’

Quincy Promes. ANP

Profvoetballer Quincy Promes blijkt ook verdacht te worden van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en van huiselijk geweld. Dat melden bronnen rond het onderzoek in de zaak-Promes aan Nieuwsuur.

In de zaak tegen de voetballer komen steeds meer details naar buiten. Promes werd al verdacht van poging tot moord op zijn neef na een steekpartij in Abcoude op 25 juli 2020. Het bewijs voor de nieuwe verdenkingen komt niet alleen van de mobiele telefoon van Promes, maar ook van versleutelde berichten die de politie heeft onderschept.

Drugshandel

Bronnen rond het onderzoek bevestigen dat Promes in beeld is vanwege betrokkenheid bij drugshandel. Daarom werd zijn telefoon afgeluisterd. Nieuwsuur meldde vorige maand al dat de voetballer in telefoongesprekken met zijn familie heeft bekend dat hij zijn neef heeft neergestoken. Hij wist alleen niet dat hij op dat moment werd getapt.

Tot nu toe heeft Promes de steekpartij altijd ontkend, maar in de transcriptie van de tapgesprekken is te lezen dat Promes zijn neef dood wilde steken.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van Komt dat Schot: ‘Als Fortuna zich handhaaft, is dat dankzij Seuntjens en Flemming’

2022-05-12 Komt Dat Schot. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee