Vollering wint ook tweede rit Ronde van Itzulia

Archiefbeeld Demi Vollering. © EPA

Wielrenster Demi Vollering heeft zaterdag ook de tweede etappe van de Ronde van Itzulia gewonnen, een driedaagse rittenkoers door het Baskenland.

Redactie

De rit over tal van heuvels kende start en finish in Mallabia. De finish lag na een korte, lastige klim. Vollering, vrijdag al winnares van de openingsetappe, sprintte op het steilste stuk weg van haar concurrentes. Achter de renster van SD Worx finishte de Canadese Olivia Baril als tweede. De Italiaanse Marta Cavalli, winnares van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, werd derde, de Nederlandse Pauliena Rooijakkers vierde.

Voor Vollering (25) was het haar derde overwinning van het seizoen na de winst in de Brabantse Pijl en haar ritzege vrijdag in het Baskenland. Daarnaast boekte ze al tal van ereplaatsen, onder andere in de Amstel Gold Race (2e), Waalse Pijl (3e) en Luik-Bastenaken-Luik (3e). Het finishklimmetje in Mallabia had iets weg van een verkorte versie van de Muur van Hoei. „Ik houd van dit soort aankomsten”, vertelde ze na haar flitsende sprint. „Ik voelde me goed en probeerde eerder al aan te vallen. Toen dat niet lukte, zat ik toch in perfecte positie met een aantal ploeggenotes in de groep kort achter ons.”

Lees ook: Demi Vollering wil in de Waalse Pijl haar ‘wielerdocente’ opvolgen

De Ronde van Itzulia is nieuw op de WorldTour kalender voor vrouwen. Zondag volgt de slotetappe in San Sebastián met onder meer de beklimming van de befaamde Jaizkibel. Vollering heeft in het klassement 22 seconden voorsprong op Rooijakkers. Alleen de Amerikaanse Kristen Faulkner en Cavalli volgen nog binnen de minuut.