Amazone Sanne Thijssen verrast met zege Global Champions Tour in Madrid

Print
Amazone Sanne Thijssen verrast met zege Global Champions Tour in Madrid

Sanne Thijssen op weg naar de zege in Madrid.  Afbeelding: ANP / EPA

Sevenum -

Amazone Sanne Thijssen uit Sevenum heeft voor een verrassing gezorgd door de Global Champions Tour-wedstrijd van Madrid te winnen. Het betekende het hoogtepunt uit de loopbaan van de 23-jarige Limburgse.

Thijssen bleef op de rug van Con Quidam RB ook in de barrage foutloos en noteerde de beste tijd: 39,15 seconden. Ze was daarmee sneller dan de Ier Darragh Kenny en de Braziliaan Marlon Módolo Zanotelli, die beiden 39,91 klokten. Na de laatste hindernis kon Thijssen haar geluk niet op en ze balde haar vuist. Ze verdiende met haar zege 100.000 euro.

Geweldig gevoel

„Ik wist voor de laatste hindernis al dat ik goed in de tijd zat, dus ik nam die hindernis wel wat op safe. Con Quidam RB was 100 procent geconcentreerd. Hij maakte het fantastisch af en het was een geweldig gevoel toen ik over de finish kwam. Toen ik jonger was, ging het met Con Quidam RB en mij zo gemakkelijk. Ik realiseerde me toen niet hoe uniek en goed Con Quidam RB is”, zei Thijssen, die drie weken geleden nog derde werd op het NK.

Lees ook: Rising star Thijssen kent slechte dag op Indoor Brabant, twijfelt over WK later dit jaar: ‘Ik weet niet of dat nog kan, dan is het misschien wel klaar’

„We zijn echt samen naar dit niveau gegroeid. Het is ongelooflijk om hier te winnen van al die goede ruiters. Ik had altijd al de droom om een Global Grand Prix te winnen. Nu heb ik de kans om de Globals te rijden en het is super dat het dan ook echt lukt.”

Superfinale

De wedstrijd in Madrid was de vierde stop van de Global Champions Tour, een circuit voor de beste springruiters ter wereld. Door de zege in de Spaanse hoofdstad is Thijssen verzekerd van de superfinale van de Global Champions Tour in Praag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee