Veel doden bij schietpartij in supermarkt in Amerikaanse stad Buffalo

Print
Veel doden bij schietpartij in supermarkt in Amerikaanse stad Buffalo

Politie bij de supermarkt in Buffalo waar een man in het rond begon te schieten.  Afbeelding: AP

Een man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, zeker zeven mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt, meldt zender NBC News.

Volgens lokale media zijn er ook drie gewonden. De politie meldt op Twitter dat de schutter is aangehouden, maar NBC zegt op basis van politiebronnen dat hij dood is.

Volgens de zender liep de man rond 14.30 uur lokale tijd de supermarkt binnen, gekleed in militaire kleding. Binnen schoot hij in het rond met een geweer. Een politieagent zei tegen de krant The Buffalo News dat toen hij de supermarkt binnenging, het was „alsof hij een horrorfilm inliep”.

Volgens de krant droeg de schutter een camera en onderzoekt de politie of hij zijn daad gelivestreamd heeft op internet. Op sociale media circuleren berichten dat hij voorafgaand aan zijn daad een manifest heeft gepubliceerd waarin hij zichzelf een racist en een antisemiet noemt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee