Keniaan Erick Kiplagat wint warme Venloop

Wedstrijdbeeld van de Venloop. © Wil Hendricks

De Keniaan Erick Kiplagat Sang heeft zondag de Venloop gewonnen. Een parcoursrecord zat er door de hitte echter niet in. Zijn eindtijd van 60.56 minuten was een dikke minuut boven de beste tijd ooit gelopen.

Tom van der Wilt

Ook de Keniaanse toppers hadden last van de hoge temperaturen, en dus ging het puur om de winst in Venlo. Het parcoursrecord van 59.44 bleef buiten bereik.

Kiplagat Sang maakte vanaf de start deel uit van een kopgroep van zeven die over de helft nog nog maar vier lopers telde. Richting het einde zag de winnaar zijn naaste concurrenten allemaal afhaken waardoor hij solo richting finish op De Parade afliep. Beste Nederlander was Khalid Choukoud op plek zeven.

Bij de vrouwen was de Keniaanse Vivienne Chepkemei de snelste in 1.09.27 uur, voor landgenoot Winfridah Moraa. Jill Holterman werd vierde in 1.14.45 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal