Ook vrouwenploeg Westa handhaaft zich op hoogste niveau

Print
Ook vrouwenploeg Westa handhaaft zich op hoogste niveau

Nadat vorige week de mannen al handhaving afgedwongen hadden, hebben de vrouwen van Westa dat voorbeeld zondag gevolgd. De ploeg won van DHC met 4-3.

Het was spannend in Wageningen. De wedstrijd tussen Westa en DHC bleef lang in evenwicht en uiteindelijk moest het dubbelspel de beslissing brengen. Sara Devos en Daantje Lommen wisten die partij te winnen namens Westa en zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daarvoor had Devos haar ploeg al op voorsprong gebracht, maar verloren Kim Hergelink en Lommen vervolgens hun enkelspel.

Lees ook: Mannenploeg Westa handhaaft zich dankzij overwinning in de eredivisie

Na de pauze pakten Devos en Lommen twee punten. Beide wonnen hun tweede single met 3-0. Toen Hergelink opnieuw haar partij verloor met 3-1, moest handhaving dus bewerkstelligd worden in de dubbel. Dat lukte, waardoor Westa ook na de zomer met zowel de mannen- als de vrouwenploeg in de eredivisie uit mag komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee