OM: onderzoek naar Johan Derksen loopt nog

 © ANP

Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek van het Openbaar Ministerie is afgerond naar de beweringen die Johan Derksen vorige maand deed in het tv-programma Vandaag Inside.

Redactie

Volgens het OM gaat het om „een kortlopend onderzoek naar de feiten en omstandigheden” maar „lopende het onderzoek doen wij geen mededelingen”. Na een korte onderbreking wordt het tv-programma maandagavond hervat.

Of er inmiddels een gesprek tussen Derksen en het OM heeft plaatsgevonden, wordt niet gemeld. „Het past ons niet om in deze fase daarover iets te zeggen”, aldus de woordvoerder van het OM Noord-Nederland.

Lees ook: Wat gebeurde er achter de schermen rond Vandaag Inside? ‘Johan is allergisch voor excuses’

Derksen zei eind april tijdens de uitzending dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars had gepenetreerd, een dag later zwakte hij dat verhaal weer af. Derksen zelf spreekt van „een jeugdzonde”. Aanvankelijk leek het dat de stekker, mede door de commotie die ontstond na deze uitspraak, uit het tv-programma zou worden getrokken, maar nu keert Vandaag Inside toch weer terug op televisie. Hoe de uitzending eruit gaat zien, is nog niet duidelijk.

Waarheidsvinding

De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland had na de uitlatingen van Derksen besloten een opsporingsonderzoek in te stellen. „Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal