Heracles zet trainer Frank Wormuth vlak voor play-offs op straat

Print
Heracles zet trainer Frank Wormuth vlak voor play-offs op straat

Frank Wormuth.  Afbeelding: AM[/HH

Heracles Almelo neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Frank Wormuth. Deze conclusie is getrokken na een aantal gesprekken dat maandag gevoerd is.

Technisch directeur Tim Gilissen: „We hebben vandaag met Frank, de staf en de spelers gesproken, en daar is uit gebleken dat er onvoldoende vertrouwen is om deze play-offs met Frank als hoofdtrainer in te gaan. Wij vinden dat we op basis van deze informatie iets moeten doorbreken. De technische staf gaat er, onder leiding van René Kolmschot en gesteund door de spelersgroep, alles aan doen om handhaving te bewerkstelligen. Wij vinden Frank een vakman, en zijn hem heel veel dank verschuldigd voor de afgelopen vier seizoenen. We nemen deze beslissing met pijn in het hart, maar in het belang van de club in deze belangrijke fase.”

Heracles verloor zondag tijdens de laatste speelronde in de Eredivisie in eigen stadion met 3-1 van Sparta Rotterdam. De Almeloërs eindigden als zestiende en zijn daardoor veroordeeld tot de play-offs. Excelsior is daarin de eerste tegenstander van Heracles.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee