De Maasduinen in Velden: nu vluchtelingenlocatie, straks weer een hotel

 © Google Streetview

Velden -

Na ruim zeventig jaar heeft de familie Van den Hombergh hostellerie De Maasduinen in Velden verkocht. Het pand wordt nu een tijdelijke opvang voor Oekraïners. Daarna volgt een renovatie en gaat het verder als Grand Café Woensdag.

Marc van de Ven

Sinds 1951 hebben drie generaties van de familie Van den Hombergh De Maasduinen gerund. Het restaurant, café, hotel en ijssalon ontving niet alleen gasten, maar had ook een spilfunctie in het dorp door de samenwerking met verenigingen. Ook konden Veldense senioren een keer per maand voor minder dan een tientje genieten van een driegangenmenu en een drankje. En Bart van den Hombergh is al bijna tien jaar voorzitter van de Dorpsfeesten Velden.

Nieuwe uitdaging

Maar de tweede generatie Van den Hombergh – Antoon en Tiny – gaat met pensioen en Bart van den Hombergh vond de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Hij wil graag aan de slag in een baan buiten de horeca. Daarom besloot de familie om het hotel te verkopen. René van Middendorp–Claassen gaat in het pand een driesterrenhotel met grand café beginnen onder de naam Grand Café Woensdag. Van Middendorp-Claassen exploiteert al Hotel de Foreesten in Vierhouten en Hotel de Blaauwe Leeuw in Terneuzen.

Voordat Grand Café Woensdag gerenoveerd wordt en opengaat, gebruikt de gemeente Venlo het als opvanglocatie voor maximaal 25 Oekraïense vluchtelingen.

Lees ook: Hotel in Velden vierde locatie voor onderbrengen vluchtelingen uit Oekraïne