Engelse voetballer Jake Daniels (Blackpool) komt uit kast

Print
Engelse voetballer Jake Daniels (Blackpool) komt uit kast

Jake Daniels aan de bal.  Afbeelding: ANP/HH

Voetballer Jake Daniels van de Engelse club Blackpool heeft maandag zijn coming-out beleefd. De 17-jarige middenvelder zegt in een verklaring op de website van zijn club homoseksueel te zijn. Blackpool speelt op het een na hoogste niveau in Engeland.

Het bericht van Daniels is bijzonder omdat op dit moment geen enkele voetballer in de hoogste Engelse voetbalcompetities openlijk homoseksueel is. Datzelfde geldt voor alle andere grote competities in Europa. De voorbije jaren gingen enkele voetballers Daniels wel voor, maar dat waren spelers die pas uit de kast kwamen. Nadat hun actieve loopbaan voorbij was.

Lees ook: Proftennisster gelukkiger dan ooit na coming-out: ‘Mijn vriendin en ik zijn niet super klef, maar als ik haar een kus wil geven, dan doe ik dat’

Daniels durft de stap wel tijdens zijn loopbaan te zetten. „Dit seizoen was fantastisch voor mij op het veld. Ik heb mijn debuut in het eerste elftal gemaakt, dertig doelpunten gemaakt voor het hoogste jeugdteam, mijn eerste profcontract getekend en succes gedeeld met mijn teamgenoten”, schrijft Daniels. „Maar buiten het veld heb ik mijn echte ik verborgen en verborgen wie ik daadwerkelijk ben. Ik weet mijn hele leven al dat ik homo ben. Ik voel me er nu klaar voor daar voor uit te komen en mezelf te zijn.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee