Kijkcijferrecord: bijna 1,5 miljoen kijkers zien terugkeer van Vandaag Inside

Wilfred Genee, Rene van der Gijp, Heleen van Royen en Johan Derksen. © ANP

De terugkeer van Vandaag Inside heeft maandagavond bijna 1,5 miljoen kijkers getrokken. De SBS6-talkshow staat daarmee volgens Stichting KijkOnderzoek op de tweede plek in de top 25 van best bekeken programma’s van de dag.

Redactie

Het NOS Journaal (NPO 1) werd met ruim 1,7 miljoen kijkers het best bekeken.

Vandaag Inside keerde maandag na twee weken terug op televisie. Op 29 april besloten Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp te stoppen nadat ophef was ontstaan over een bekentenis van Derksen. Hij zei dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Derksen herriep later zijn verhaal en zei dat er toch geen penetratie had plaatsgevonden. Na gesprekken met Talpa besloten de mannen toch door te gaan met het programma.

Pijnigen

In de aflevering van maandag verklaarde Derksen dat hij geen sorry gaat zeggen, maar dat het niet zijn bedoeling is geweest om „mensen die echt getroffen zijn door seksueel geweld” te pijnigen.

Lees ook: Derksen toont talkshows zijn middelvinger: ‘Ik ben niet gestopt omdat de hysterische dames over mij heen vielen’

Vandaag Inside is de grote hit van SBS6. Veronica Inside, zoals het programma vroeger heette, trok in 2019, 2020 en 2021 gemiddeld rond de 620.000 kijkers. Sinds januari 2022 is Vandaag Inside dagelijks te zien op SBS6 en ligt het gemiddelde aantal kijkers tussen de 800.000 en 900.000. De aflevering van 29 april, toen Derksen, Genee en Van der Gijp aangaven te stoppen vanwege de commotie, trok ruim 1,3 miljoen kijkers.