Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Uitnodiging gratis bijeenkomst Alzheimercentrum Limburg

Print
Uitnodiging gratis bijeenkomst Alzheimercentrum Limburg

Dinsdag 31 mei 2022 komt Alzheimercentrum Limburg naar het Alzheimercafé. U krijgt informatie van deskundigen en kunt vragen stellen. Koffie en thee staan voor u klaar. Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom bij deze gratis bijeenkomst! Bent u er ook bij?

Locatie gemeenschapshuis ‘t Gulper Hoes (Rosstraat 5 in Gulpen)
Inloop vanaf 13.15 uur
Programma 13.30 tot circa 15.30 uur

Wat kunt u verwachten?
De inleiding wordt verzorgd door Dr. Martin van Boxtel en Dr. Fania Dassen van het Alzheimercentrum Limburg. Het Alzheimercentrum Limburg werkt nauw samen met de universiteit Maastricht en het Academisch ziekenhuis Maastricht. U krijgt tijdens deze bijeenkomst uitleg over:
1) Wat doet Alzheimercentrum Limburg
2) Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dementie
3) Wat mogen wij in de toekomst verwachten rondom deze ontwikkelingen

Over het Alzheimercafé
Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplaats voor iedereen die op welke manier dan ook met dementie te maken heeft. Aanwezigen willen graag concrete informatie van een deskundige: een arts, een notaris, een jurist, een therapeut of een onderzoeker bijvoorbeeld. Het Alzheimercafé komt aan deze behoefte tegemoet door bijeenkomsten te organiseren voor iedereen die meer wil weten over dementie of steun en advies zoekt bij lotgenoten. Elke bijeenkomst staat een nieuw onderwerp over dementie centraal. Het onderwerp wordt toegelicht door een deskundige. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en ervaringen en tips met elkaar te delen.