Douane stuit op hennepdrogerij tijdens inval in bedrijfsgebouw in Geleen

Print

Douane stuit op hennepdrogerij tijdens inval in bedrijfsgebouw in Geleen Video: Track’88

Geleen -

De Douane is dinsdag aan het begin van de middag binnengevallen bij een bedrijfsverzamelgebouw aan de Oude Maastrichterweg in Geleen. Daar stuitten ze niet op waar ze naar op zoek waren, maar werd wel een hennepdrogerij ontdekt.

In het pand in hartje Geleen zijn meerdere bedrijven gevestigd. Het is niet duidelijk op welk(e) van deze bedrijven het vizier van de rechercheurs was gericht. Ook wil de Douane niks kwijt over wat voor soort onderzoek, waar tevens de FIOD bij betrokken was, ze uitvoerde. Duidelijk is wel dat de inval niks te maken had met het dinsdag opgerolde Zuid-Limburgse netwerk in de illegale internationale handel in anabole steroïden. Daarbij werden in acht woningen en vijf bedrijfspanden in Heerlen, Landgraaf, Maastricht, Voerendaal, Kerkrade, Eygelshoven en ook Geleen invallen gedaan.

In het gebouw aan de Oude Maastrichterweg sloeg wel een drugshond aan, waarop de politie de deur van een woning forceerde. Daar werd een lege wietplantage ontdekt en een hennepdrogerij met tussen de 15 en 20 kilo aan hennep. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee