Limburgs netwerk in illegale handel anabole steroïden opgerold: zes personen opgepakt

Print
Limburgs netwerk in illegale handel anabole steroïden opgerold: zes personen opgepakt

Afbeelding: iStock

Heerlen -

De politie heeft dinsdag in Zuid-Limburg een belangrijk netwerk in de illegale internationale handel in anabole steroïden opgerold. Het netwerk wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een aanzienlijk deel van de anabole steroïden-handel in Nederland. Zes personen zijn aangehouden.

Zij worden onder andere verdacht van handel in anabole steroïden. De aangehouden personen zitten allemaal in beperking. De politie geeft geen informatie over hun leeftijden en woonplaatsen.

Aan de arrestaties ging een maandenlang onderzoek vooraf. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

Huiszoekingen

Er zijn dinsdag huiszoekingen gedaan in acht woningen en vijf bedrijfspanden in Heerlen, Landgraaf, Geleen, Maastricht, Voerendaal, Kerkrade en Eygelshoven. Daarbij zijn grote sommen contant geld, grote hoeveelheden anabole steroïden, zes luxe voertuigen en kostbare voorwerpen, zoals sieraden en modeartikelen van luxe merken, in beslag genomen.

Ook is er een webshop offline gehaald: om welke het gaat, wil de politie niet aangeven. Bij de webshop werden volgens de politie elke dag bestellingen ontvangen van gebruikers in heel Europa. Gedurende vier jaar zijn ruim 60.000 bestellingen gedaan door ruim 11.000 klanten. Goed voor een totale omzet van ruim zes miljoen euro.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben in dit onderzoek samengewerkt met de Dopingautoriteiten en het Ministerie van Volksgezondheid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee