LWV wil regeling voor thuiswerkende grenswerkers verlengen

 © Getty Images/iStockphoto

Roermond -

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) stuurt, in samenwerking met de overige regionale werkgeversverenigingen in Nederland, brandbrieven naar de ministers Kaag van Financiën en Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Redactie WijLimburg, Rob Buchholz

Daarin geven zij aan dat ze zich grote zorgen maakt over de fiscale en sociale wet- en regelgeving voor thuiswerkende grenswerkers na Covid-19. De tijdelijke regeling die voor thuiswerkende grenswerkers is getroffen, loopt namelijk op 1 juli aanstaande af. Dit kan volgens de LWV tot een administratieve catastrofe leiden.

Nadelige gevolgen

Nadelige gevolgen zijn grote onzekerheid voor de grenswerker en zware administratieve lasten voor de werkgever. Denk hierbij aan het sociale verzekeren in het land van de medewerker plus deels belasten van het loon in België of Duitsland. Voor de werknemers kan dit betekenen dat zij mogelijk geen recht meer hebben op aftrek van hypotheekrente en mogelijk te maken krijgen met andere regelingen voor pensioen, ziektekosten of kinderbijslag. Tijdens de coronacrisis bleven thuiswerkende grenswerkers onderworpen aan de sociale en fiscale wetgeving van het werkland.

Catastrofe

LWV ziet dit als een catastrofe voor zowel de werkgevers als de grenswerkers. Voor thuiswerkende ambtenaren wordt overigens een uitzondering gemaakt. De Limburgse Werkgevers Verenging is van mening dat de overheid dit voor alle werknemers goed moeten regelen en nu met grote spoed moeten oppakken. In Limburg gaat dit over zeker 10.000 werknemers en in heel Nederland over ruim 80.000 werknemers.

Voorstellen

Volgens de LWV is het zaak dat er een oplossing komt en de vereniging doet daarbij een aantal voorstellen. Te beginnen met het verlengen van de huidige, tijdelijke afspraken totdat er een structurele oplossing is. Voor de lange termijn denkt de LWV dan aan het continueren van de tijdens coronacrisis toegepaste wet- en regelgeving. Daarbij zou de thuiswerknorm wel op 40 procent moeten komen te liggen, in plaats van de huidige 25 procent. Een medewerker die met de thuiswerkzaamheden onder dat percentage blijft, valt gewoon onder de sociale en fiscale wetgeving van het land waar de werkgever gevestigd is.

Tevens is het volgens de werkgeversverenigingen essentieel dat de Ministeries van Financiën en SZW eensgezind optrekken, zodat er een gezonde samenhang is tussen sociale premies en loonbelasting op het nettoloon.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal