Bewoner na uitslaande brand in huis Weert opgepakt vanwege hennepplantage

Print
Bewoner na uitslaande brand in huis Weert opgepakt vanwege hennepplantage

Afbeelding: WeertdeGekste

Weert -

Een man is woensdagmiddag in Weert door de politie opgepakt nadat op de zolderverdieping van zijn woning brand was uitgebroken. Bij de bestrijding van de brand werd in het huis een hennepplantage aangetroffen, zo bevestigt de politie.

Er volgt nog een onderzoek naar de oorzaak van de brand en de omvang de hennepplantage.

De hulpdiensten werden even voor half twee gealarmeerd over de uitslaande brand in het huis aan de Beltmolen in de wijk Molenakker. Het brandgevaar was extra aanwezig vanwege de houten gevelbekleding van de woning. Om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere huizen werd snel opgeschaald naar middelbrand.

Brandwond aan arm

De aangehouden bewoner wist zich tijdig in veiligheid te brengen. Wel heeft hij rook binnengekregen en een brandwond aan de arm opgelopen. Ambulancepersoneel heeft zich over hem ontfermd. De man heeft geen verdere behandeling nodig.

Als gevolg van de brand ontstond een flinke rookontwikkeling. De brandweer gebruikte een ladderwagen om het vuur te blussen. Ook is een extra waterwagen en een blusvoertuig ingezet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee