Interlimburgse kunstfietsdagen langs de Maasoevers van Roosteren tot Grevenbicht

 © UitTipsLimburg

Roosteren / Grevenbicht
Silke van Deelen

Nederlandse en Belgische kunstenaars houden op zondag 5 en maandag 6 juni voor de elfde keer de Interlimburgse kunstfietsdagen langs de oevers van de Maas tussen Roosteren en Grevenbicht.

Tijdens deze twee dagen is er een fietsroute uitgezet langs tal van locaties waar kunstenaars hun werk tentoonstellen en toelichten. Het evenement heeft als doel de Belgen en Nederlanders dichter bij elkaar te brengen op zowel cultureel als sportief gebied.

De route voert langs kunstlocaties. Er is een lus gemaakt om beide Limburgen te verbinden. Deelnemers kunnen de Maas oversteken via de Brug in Maaseik en het veerpont in Grevenbicht. Langs de gehele route zijn kunstenaars te vinden. De kunstvormen waarmee de deelnemer kan kennismaken zijn zeer divers, met onder meer schilderkunst, beelden in keramiek, hout of metaal en tekenkunst.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal