Nederlander verstopt voor 1,8 miljoen euro aan drugs in verborgen ruimte busje

De in beslag genomen drugs. © Politie

Een 58-jarige Nederlander is door de Duitse politie en Nederlandse marechaussee betrapt met een hoeveelheid drugs in zijn bestelbusje ter waarde van 1,8 miljoen euro.

Redactie

De man liep tegen de lamp op een parkeerplaats langs de Duitse snelweg A3 (het verlengde van de A12). Duitsland en Nederland hielden langs de snelweg een grensoverschrijdende controle.

Op parkeerplaats Kraneburg bij Hamminkeln antwoordde de Nederlander op een vraag dat hij beroepsmatig onderweg was naar Düsseldorf. Maar agenten die achterin het bestelbusje keken zagen onregelmatigheden in de vloer van de laadruimte.

Verborgen ruimte

Er bleek een verborgen ruimte in het busje te zitten. Daarin vond de politie ruim 11 kilo cocaïne, 10.000 lsd-trips, bijna 12 kilo methamfetamine, 10 kilo crystal meth en bijna 11 kilo van een harde bruine substantie waarvan nog niet duidelijk is wat dat precies is.

De Nederlander zit in het Duitse Kleve in de cel. De drugs zijn vernietigd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal