Basisschool Talententuin in Maastricht doet mee aan Lekker Anders Dag

Print
Basisschool Talententuin in Maastricht doet mee aan Lekker Anders Dag

Afbeelding: Lekker Anders Dag

Maastricht -

Na eerder al basisschool JFK sluit ook basisschool Talententuin in Maastricht zich aan bij Lekker Anders Dag, dat vanuit positieve benadering mentaliteitsverandering over verkeersdrukte rond scholen wil bewerkstelligen.

De Talententuin maakte vrijdag een feestelijk start, met voor alle deelnemers een doos met attributen en inspiratie om op andere wijze dan met de auto naar school te gaan.

Lekker Anders Dag daagt schoolbezoekers uit om af en toe anders naar school te komen en zo verkeersdrukte en -irritatie te helpen terugdringen. Het concept richt zich op een positieve benadering in plaats van fysieke maatregelen of bestraffen van fout gedrag. Het wordt omarmd door Veilig Verkeer Nederland, gemeente Maastricht en Verkeersveiligheidsgroep Maastricht.

Uit onderzoek met medewerking van de Radboud Universiteit in Nijmegen blijkt de positieve werking als ouders zelf een rol spelen bij terugdringen van verkeersdrukte rond school. Ze worden aangemoedigd op een andere ‘gezellige’ manier hun kinderen naar school te brengen, fietsend of te voet.

Maastrichtenaar Paul Ubachs is de bedenker van Lekker Anders Dag, dat zich in steeds meer regionale en landelijke belangstelling mag verheugen. Het is eerder al uitgerold op andere Gelderse, Brabantse en Limburgse scholen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee