Makkelie fluit op WK, voor het eerst ook vrouwelijke arbiters

Scheidsrechter Danny Makkelie. © Pro Shots/Niels Boersema

Scheidsrechter Danny Makkelie doet eind dit jaar mee aan het WK in Qatar. De wereldvoetbalbond FIFA heeft de 39-jarige Nederlander zoals verwacht geselecteerd voor de mondiale eindronde. Makkelie gaat naar Qatar met zijn vaste assistenten Jan de Vries en Hessel Steegstra. De FIFA heeft Pol van Boekel geselecteerd als videoarbiter (VAR).

Redactie

De mondiale bond wees 36 scheidsrechters, 69 assistent-scheidsrechters en 24 videoarbiters aan voor het WK.

Frappart

Onder hen bevinden zich, voor het eerst op een WK, drie vrouwelijke scheidsrechters: de Française Stéphanie Frappart, Salima Mukansanga uit Rwanda en de Japanse Yoshimi Yamashita. De FIFA selecteerde ook drie vrouwelijke grensrechters.

Makkelie was als VAR actief op het WK 2018 in Rusland. Op het EK van vorig jaar floot hij zelf wedstrijden, waaronder de halve finale tussen Engeland en Denemarken.

Lees ook: Internationaal voetbalscheidsrechter en mama: ‘De arts nam mijn zoon direct na de bevalling mee en ik lag daar te janken’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal