Perfecte CV maken? Check deze 10 dingen!

Print
Perfecte CV maken? Check deze 10 dingen!

Afbeelding: pixabay.com

Al is de arbeidsmarkt momenteel gunstig voor de werknemer, dat wil niet zeggen dat je automatisch binnen bent wanneer je reageert op een (open) vacature. Zeker bij populaire functies zullen er altijd meerdere reacties zijn.

Het hebben van een goede motivatiebrief is dan erg belangrijk, het hebben van een sterk Curriculum Vitae (oftewel CV) misschien nog wel essentiëler. Zeker wanneer er vele reacties zijn, richten selectiecommissies zich eerder op de CV dan op de brief. Hoe jij eruit springt qua CV? Lees snel verder.

Inhoud versus vorm

Een eenduidig antwoord op wat belangrijker is, een zeer volledige inhoud of juist een prachtige vormgeving, is niet te geven. Als het werkelijk een heel goede cv is, dan versterkt het elkaar. Gebruik daarom niet voor elke vacature klakkeloos dezelfde CV. Bij de overheid slaan andere formats aan dan bij een start-up.

Dus niet alleen de brief is maatwerk, ook zeker de CV. Elke keer en maatwerk cv maken is daarom aan te raden. Naast de globale inhoud en vormgeving, zijn er 10 essentiële zaken die écht in een sterke CV terug moeten komen. En zoals bij zoveel zaken geldt ook hier, liever goed gejat dan slecht bedacht. Zoek een goed cv voorbeeld en neem dit als uitgangspunt voor je eigen CV.

Hierbij de tien essentiële zaken op een rijtje

De persoonlijke gegevens, de foto, (werk)ervaring, opleidingen, Cursussen en Trainingen, Nevenwerkzaamheden, Hobby’s en interesses, Referenties, Vaardigheden en Competenties, en een persoonlijk profiel.

1. Persoonlijke gegevens

Een inkoppertje om mee te beginnen, maar toch wordt het in de haast wel eens vergeten. Nu hoef je niet alle informatie mee te nemen, maar verplaats je in de (hopelijk toekomstige) werkgever.

Wat is handig om te weten? Uiteraard de contactgegevens, je woonplaats, leeftijd en volledige naam. Voor specifieke functies kan het vermelden van het hebben van een Rijbewijs, nationaliteit en eventuele adellijke titel ook handig zijn.

2. De foto

Veel ervaren recruiters skippen de CV’s zonder foto. Anno 2022 is het bijna vanzelfsprekend dit op je CV te plaatsen om een eerste indruk te geven. Dat dit geen bloot vakantiekiekje of foto van een avondje uit moet zijn, dat hoeven we niet uit te leggen toch? Er zijn speciale fotograven die zakelijke portretten maken, wanneer solliciteren lastig gaat is dit een investering die het wellicht waard is.

3. (Werk)ervaring

Iets wat iedere werkgever uiteraard wil weten; Wat heb je hiervoor gedaan? Om een CV niet te lang te laten worden zijn hier diverse opties mogelijk. Ben je al jarenlang werkzaam, dan is het vermelden van de banen die concreet bijdragen aan het krijgen van de potentiele functie relevant. Jouw ervaring als 16-jarige bij de bakker op de hoek iets minder.

Ben je daarentegen starter? Dan kan het vermelden van bijbanen zeker lonen. Het geeft een ervaring, maar ook motivatie (én de gewoonte) om hard te werken aan. Naast het noemen van de functie is het goed de taken en verantwoordelijkheden kort toe te lichten.

Werk staat in de titel van dit kopje tussen haakjes, omdat het in bepaalde beroepsgroepen gebruikelijk is eerst een leerervaringsplek te krijgen. Geen betaald werk, maar enorm veel ervaring doe je er op. En die misstaat niet op je CV!

4. Opleidingen

Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij werkervaring; Hoe verder je in je carrière bent, hoe minder je de onbelangrijkere zaken hoeft op te noemen. Geef ook bij opleidingen aan naar de gekozen vakken en profielen. Heb je mooie cijfers behaald? Schroom niet om deze te vermelden. Fan van de zesjescultuur? Laat het vermelden van cijfers dan maar lopen.

5. Cursussen en Trainingen

Zie opleidingen! Maar wees bij cursussen iets bondiger dan bij opleidingen en werkervaring, want dit zijn niet die zaken waar je jaren mee bezig bent geweest. Alles om de CV overzichtelijk te houden.

6. Nevenwerkzaamheden

Een categorie waar de gemiddelde recruiter vaak buitengewone belangstelling voor heeft. Nevenwerkzaamheden vertellen veel over een persoon. Iemand kan aangeven zaken als hobby te hebben, maar wanneer hij of zij hier actief in is vormt dit het bewijs. Overdrijf hierin niet, voor je het weet denkt de werkgever dat je geen tijd over hebt.

7. Hobby’s en interesses

Hier kun je vrij kort zijn en is niet noodzakelijk. Vaak is het noemen van een paar hobby’s leuk om ook als smeerolie voor het gesprek te dienen. Probeer clichés te voorkomen, wij hebben nog nooit iemand gehoord die van ‘vies eten’ houdt. Dus neem ‘lekker eten’ of ‘leuke dingen doen’ niet op als hobby’s.

8. Referenties

Dit ligt aan je werkervaring en het type baan. Mocht je dit doen, informeer de referent dan altijd wel vooraf en vraag om toestemming.

9. Vaardigheden en Competenties

Mocht dit nog niet blijken uit je cursussen en trainingen dan is dit een mooi kopje om extra skills toe te lichten. Niet per se noodzakelijk, maar kan net die extra informatie geven.

10. Persoonlijk profiel

Deze zien we steeds vaker terug op brieven en staat vaak onder de persoonlijke gegevens. Dit is een korte weergave van je karakter, motivatie en achtergrond. Dit kun je aan de hand van een methode doen, zoals DISC. Dit kan leuk zijn, mits het uiteraard goed geschreven is. Het kan ook arrogant overkomen. Tip: Laat een ander het over je schrijven!

Heb je deze tien zaken goed op orde op je CV? Dan ben je compleet en hoef je alleen nog maar die goede motivatiebrief te sturen. Succes!