Paul van der Steen en Joep Dohmen te gast in Venray

Paul van der Steen en Joep Dohmen te gast in Venray

Paul van der Steen.  Afbeelding: Archief De Limburger.

De journalisten Joep Dohmen en Paul van der Steen zijn maandag 30 mei vanaf 19.30 uur te gast bij BiblioNu in Venray. Gespreksleider Stan Verhaag praat met hen over De Vriendenreünie, hun nieuwe boek over de bestuurscultuur in Limburg.

In 2021 stapten het volledige Limburgse provinciebestuur en de gouverneur voortijdig op nadat politieke partijen het vertrouwen hadden opgezegd na een integriteitsaffaire. Ook in de jaren negentig was Limburg al eens bestuurlijk van slag door integriteitsvraagstukken. Joep Dohmen schreef er in 1996 het boek De Vriendenrepubliek over.

In hun nieuwe boek besteden ze ook aandacht aan Venray, waar de gemeenteraad in juni 2021 een motie van wantrouwen tegen een wethouder aannam, die daarop vertrok. Een andere wethouder besloot ook te vertrekken. De burgemeester, tegen wie een motie van afkeuring was ingediend, kondigde in november 2021 zijn voortijdige vertrek aan.

Lees ook: Nieuw boek ‘De Vriendenreünie’ schetst somber beeld van bestuurlijk Limburg

Dohmen en Van der Steen willen ook in gesprek met het publiek. Daarnaast schuiven Christ van den Munckhof (Van den Munckhof Print & Media) en Henk Baltussen (journalist bij Peel en Maas) aan voor een gesprek over de rol van de lokale journalistiek. Boekhandel Roojboek is aanwezig met het boek De Vriendenreünie.

Aanmelden kan via de website van BiblioNu.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee