Pinksterlezing klooster Wittem dit jaar in handen van ‘Theoloog des Vaderlands’ Thomas Quartier

Print
Pinksterlezing klooster Wittem dit jaar in handen van ‘Theoloog des Vaderlands’ Thomas Quartier

Beeld ter illustratie.  Afbeelding: ING Image

Wittem -

De jaarlijkse Pinksterlezing van Klooster Wittem, die traditioneel op de zaterdag voor Pinksteren plaatsvindt, wordt dit jaar verzorgd door benedictijner monnik Thomas Quartier.

„Thomas Quartier (48) is sinds anderhalf jaar verbonden aan abdij Keizersberg in Leuven. Daarnaast is hij hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en Katholieke Universiteit Leuven. Hij is dit jaar Theoloog des Vaderlands”, meldt klooster Wittem. Quartier schreef daarnaast meerdere boeken.

Het thema van de lezing is profetenstemmen. „Hoe geven we ons leven zin wanneer we – in deze tijd meer dan ooit - beseffen dat het eindig is en kwetsbaar? Het is een vraag van alle tijden, maar de antwoorden moeten in elke generatie en in elke cultuur opnieuw gezocht worden.”

Lees ook: Gemoderniseerd klooster Wittem verloochent zijn religieus karakter niet

Programma

Het programma begint om 14.00 uur met een welkomstwoord. De lezing start om 14.10 uur en wordt om 15.00 uur een kwartier onderbroken voor een korte pauze en signeersessie. Tussen 15.15 en 15.45 uur is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Na een korte afsluiting loopt het programma rond de klok van 16.00 uur ten einde.

Datum: zaterdag 4 juni. Entree: tien euro. Locatie: Klooster Wittem. Aanmelden: bij de receptie, door te bellen naar 043-4501741 of via info@kloosterwittem.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee