Naast Simpelveld, Kerkrade en Brunssum heeft ook Voerendaal Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Print
Naast Simpelveld, Kerkrade en Brunssum heeft ook Voerendaal  Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Afbeelding: Archief De Limburger

Voerendaal -

Mensen met vragen over de digitale overheid, kunnen hiervoor sinds kort terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bieb Voerendaal. Er is wekelijks op maandag tussen 14.00 en 16.00 uur een gratis inloopspreekuur.

Dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker via internet. Het gaat dan bijvoorbeeld om de (digitale) Berichtenbox van MijnOverheid.nl, en zaken zoals huur- en zorgtoeslag, kindgebonden budget, belasting, pensioen en uitkering. Echter een grote groep mensen heeft hier hulp bij nodig door het ontbreken van vaardigheden en kennis over internet.

Het Informatiepunt sluit aan bij de maatschappelijke functie van de bibliotheek, die ambieert dat iedereen taalvaardig is, digitaal mee kan komen en zijn weg kan vinden in de informatiemaatschappij.

Bibliotheek Kerkrade e.o. heeft al IDO’s op de andere vestigingen in de HuB.Bibliotheek Kerkrade, Bibliotheek Brunssum en in Simpelveld (de Rode Beuk).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee