GGD in Panningen sluit de deuren, zodat de basisschool iets ruimer in het jasje komt te zitten

Print
GGD in Panningen sluit de deuren, zodat de basisschool iets ruimer in het jasje komt te zitten

Basisschool de Groenling in Panningen.  Afbeelding: Google Streetview

Panningen -

De GGD-locatie in Panningen sluit per 1 juli haar deuren. Het consultatiebureau zit in het gebouw van basisschool de Groenling, die met ruimtegebrek kampt en door het vertrek extra plek krijgt.

Inwoners die normaal gesproken de GGD-locatie in Panningen bezoeken kunnen straks terecht in Baarlo, Maasbree en Meijel. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe, toekomstbestendige plek in de gemeente Peel en Maas, geeft de GGD aan. In Panningen was de jeugdgezondheidszorg gevestigd. Op een consultatiebureau wordt de groei en ontwikkeling van kinderen onderzocht.

Lees ook: Het wemelt van de basisschoolleerlingen in Panningen en Egchel, tijdelijke extra huisvesting is daarom nodig

Voor basisschool de Groenling betekent het vertrek van de GGD dat de school iets ruimer in z’n jasje komt te zitten. Vanwege een groeiend aantal leerlingen kampt de school met plaatsgebrek en kregen drie klassen sinds de kerstvakantie les in het leegstaande Rabobank-gebouw in Panningen en werd uitgeweken naar het gebouw van schoolbestuur Prisma aan de Kennedylaan.

Het zijn tijdelijke oplossingen. De sluiting van de GGD is een aanzet tot een definitieve oplossing voor de Groenling, schrijft de gemeente Peel en Maas.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee