Xavier Durlinger (19) gevonden na bewuste zoekactie politie

De politie kan met zekerheid stellen dat het slachtoffer dat gisteren levenloos is aangetroffen op de Kollenberg in Sittard de 19-jarige Xavier Durlinger betreft.  © Orange Media

Sittard -

De politie kan met zekerheid stellen dat het slachtoffer dat donderdag levenloos is aangetroffen op de Kollenberg in Sittard de 19-jarige Xavier Durlinger betreft. Ook staat vast dat hij door een misdrijf om het leven gekomen is.

Paul Dolhain

Dat heeft de politie vrijdagmiddag even na 14.30 uur bekendgemaakt. Een team doorzocht het gebied donderdag doelbewust, „omdat we het gebied interessant vonden om te onderzoeken. Meer kunnen we op dit moment niet vertellen”, laat een woordvoerster van de politie weten. Ook niet of ze getipt zijn over de vindplek.

Het onderzoek is nog in volle gang. Momenteel wordt de Kollenberg doorzocht op mogelijke sporen en zijn camerabeelden in de omgeving veiliggesteld. Ook worden nog getuigen gehoord.

Xavier Durlinger werd voor het laatst woensdagavond 11 mei om 22.30 uur gezien bij Ligne in Sittard. Hij reed op een zwarte herenfiets van het merk Cortina. Deze fiets is nog niet gevonden en ook de zwarte pet met goudkleurige letters is nog niet terecht.

Lees ook: Schoenenconcern Durlinger gelast jubileumfeest af na overlijden familielid Xavier (19): ‘Als een bom ingeslagen’

Verder is de politie nog op zoek naar getuigen die zich nog niet gemeld hebben en iets hebben gezien hebben of wellicht iets gehoord hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Ook mogelijke camerabeelden zijn welkom.