Eigenaar Theaterhotel en Mr. Jigs begint restaurant en herberg in gerenoveerde Ald Weishoès in Venlo

Print
Eigenaar Theaterhotel en Mr. Jigs begint restaurant en herberg in gerenoveerde Ald Weishoès in Venlo

Rechts de monumentale, zeventiende-eeuwse gevel van het Ald Weishoes aan de Grote Kerkstraat in Venlo.  Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo -

De uitbater van het Theaterhotel en Mr. Jigs in Venlo neemt ook de exploitatie van het vernieuwde Ald Weishoès op zich. Gijs Hendrikx en compagnon Sef Smeets gaan er een restaurant en herberg runnen.

Het historische Ald Weishoès in het centrum van Venlo wordt momenteel gerenoveerd. Er komen achttien studentenkamers; een deel gaat dienst doen als gemeenschapshuis en er komt dus een commercieel horecagedeelte, waar Hendrikx en Smeets hun intrek in nemen.

In de herberg komen 22 kamers en er komt een café-restaurant, dat vooral laagdrempelig moet zijn, zodat bijvoorbeeld ook leden van een vereniging er voor een repetitie een drankje kunnen doen of hapje eten. Ook de binnentuin komt in beheer van Hendrikx en Smeets, en ze gaan het sleutelbeheer regelen voor pandeigenaar Antares.

Lees ook: Restauratie Ald Weishoes Venlo dit jaar dan echt van start

Jeugdcarnavalsvereniging Jocus Toekôms keert bijvoorbeeld terug in het gemeenschapshuis voor activiteiten. Veel andere verenigingen die in 2018 moesten vertrekken hebben een andere plek gevonden, het is de vraag of zij ook terugkeren.

Gekust

Vier jaar terug kwam het Ald Weishoès op het pad van Hendrikx, vertelt de ondernemer. „Toen hebben we er voor het eerst over gesproken en ben ik erover gaan nadenken: is het niets voor mij?” Het antwoord is ‘ja’. „Als kind ben ik er zelf ook regelmatig geweest, heb ik er zelfs voor het eerst gekust. En zo hebben veel mensen daar herinneringen liggen.”

Lees ook: ‘We zorgen dat Jean Laudy een nieuwe plek in Venlo krijgt. Eerder gaan we niet de pijp uit’

Hij noemt de zaak een mooie aanvulling op z’n andere horecazaken; het Theaterhotel en Mr. Jigs. Op 1 oktober staat de opening van het vernieuwde Ald Weishoès gepland. De kenmerkende, zeventiende-eeuwse gevel is sinds kort weer zichtbaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee