Grote brand bij recyclingbedrijf in Venray, inhoud van het bedrijf wordt buiten geblust.

Grote brand recyclingbedrijf in Venray, flinke rookontwikkeling. © Edward Media

Venray -

Bij recyclingbedrijf Biemans Recycling in Venray is vrijdagavond een grote brand uitgebroken.

Redactie

De hulpdiensten werden even voor acht uur gealarmeerd over de brand die ontstond in een loods van het bedrijf aan de Metaalweg. Bij het uitbreken van de brand was nog personeel in de loods aanwezig, maar niemand is gewond geraakt.

De brand ontstond in recyclingafval. Over de exacte oorzaak van de brand kon de brandweer vrijdagavond nog geen informatie verstrekken. Wel bleek tegen middernacht dat er geen giftige stoffen vrijkwamen, zo meldde de brandweer.

Buiten blussen

Veiligheidsregio Limburg gaf aan dat medewerkers van het bedrijf inhoud van de loods naar buiten rijden, waarna de brandweer de smeulende resten kan blussen. Bij deze werkzaamheden kan er rook- en geuroverlast ontstaan.

Deze werkzaamheden vonden plaats tot vijf uur in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hotel ontruimen

Tot vrijdagavond laat vond koortsachtig overleg plaats of het nabijgelegen hotel Asteria ontruimd moest worden. De hoefde uiteindelijk niet. In de lobby van het hotel heerste een gespannen sfeer. Sommige gasten besloten zelf te verkassen. Eerder kregen de gasten al het advies om binnen te blijven. De ventilatie in het gebouw werd uitgezet.

Vanwege de rookontwikkeling gaf de Veiligheidsregio Limburg-Noord omwonenden van het recyclingbedrijf het advies om ramen en deuren gesloten te houden. In verband met de brand ging de vestiging van McDonald’s aan de Maasheseweg vroegtijdig op slot.

Hoogwerker

De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit om het vuur te bestrijden. Er werd onder andere een hoogwerker ingezet. Ook werd extra bluswater aangevoerd. Vanwege de enorme rookontwikkeling moest de brandweer opschalen naar ‘zeer grote brand’.

Uit voorzorg werden de afrit Venray Noord en Venray Zuid op de snelweg A73 voor het verkeer afgesloten. Ter plaatse gold vrijdagavond tijdelijk een snelheidsbeperking van 70 km/per uur.

Eerdere brand

Het is niet de eerste brand bij een afvalverwerker in Venray. In 2020 en 2019 ging ook het ook al mis. Twee jaar geleden was er brand bij recyclingbedrijf Van Munster Recyclers. Destijds ontstond de brand in de persmachine in een van de loodsen op het terrein. In 2019 werd afvalverwerker BSP getroffen door een grote brand.

 © Edward Media

 © Edward Media

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal