Brand bij recyclingbedrijf in Venray geblust

Grote brand recyclingbedrijf in Venray, flinke rookontwikkeling. © Edward Media

Venray -

De grote brand bij een recyclingbedrijf in Venray is geblust. Rond vijf uur zaterdagochtend vertrok de brandweer van het terrein aan de metaalweg. Eerder was het brandende materiaal uit een 2500 vierkante meter grote loods met shovels naar buiten gehaald en daar afgeblust.

RedactieBron: ANP

De brand brak vrijdagavond rond kwart voor acht uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Niemand raakte gewond, zei een woordvoerder van de brandweer zaterdag.

Lees ook: Grote brand bij recyclingbedrijf in Venray, inhoud van het bedrijf wordt buiten geblust.

Door de grote rookontwikkeling moest vrijdagavond een nabijgelegen McDonald’s ontruimd en gesloten worden. De gasten van een verderop gelegen hotel moesten binnen blijven achter gesloten ramen en deuren, en ook de ventilatie moest uit. Op de A73 in Venray-Noord gold vanwege de rook een snelheidsvertraging, en de afritten van de snelweg waren afgesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens de brand heeft de brandweer geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal