Kevin Hofland blijft trainer van Willem II

Kevin Hofland.  © ANP

Tilburg -

Willem II en Brunssumer Kevin Hofland hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging tot 1 juli 2024, meldt de club.

Redactie

Hofland stapte halverwege het seizoen in bij de Tilburgers na het vertrek van Fred Grim. Hij streed met Willem II de laatste maanden van het seizoen voor lijfsbehoud in de Eredivisie. Dat mocht niet baten. Ondanks dat spreekt de club van een werkwijze die tot veel tevredenheid en respect heeft geleid.

Lees ook: Kevin Hofland voelt zich niet te groot voor de eerste divisie en lijkt de ideale man voor Willem II

Hoogste prioriteit

Technisch directeur Teun Jacobs geeft aan: „De samenwerking met Kevin verlengen had onze hoogste prioriteit. Kevin is een ambitieuze en moderne trainer en heeft aangetoond spelers te kunnen inspireren om als een team samen te werken. Daarnaast is hij tactisch sterk en heeft hij veel oog voor de mens achter de voetballer. Dat maakt Kevin een professionele, veelzijdige en uiterst prettige collega om mee samen te werken. We geven hem graag het vertrouwen om samen met ons toe te werken naar een terugkeer van Willem II in de Eredivisie.”

Hofland was in 2020 hoofdtrainer van Fortuna Sittard, de club waar hij zijn carrière als profvoetballer begon. De voormalige verdediger werkte eerder ook als assistent bij de club. Eind 2020 werd hij ontslagen bij Fortuna. Het afgelopen seizoen begon hij als assistent van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg. Dat duurde tot oktober toen Van Bommel ontslagen werd.

Lees ook: Mark van Bommel tekent voor twee jaar bij Antwerp

Veel mogelijkheden

„Ik ben ingestapt om Willem II te helpen”, zegt Hofland. „Sportief gezien is dat gezien de degradatie niet gelukt, maar op andere vlakken is zeker vooruitgang geboekt. Daarnaast zie ik binnen de club nog veel mogelijkheden om te groeien. Gezien de professionele en plezierige samenwerking en goede gesprekken met de clubleiding over de toekomst, ben ik graag langer onderdeel van Willem II.”

De volledige samenstelling van de technische staf voor volgend seizoen is nog niet bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.